Onze toerskien.org troostpagina

In deze ongewone tijden zitten velen van ons gedwongen thuis en zien we de voor dit seizoen geplande skitoer aan onze neus voorbij gaan. Als steun in de rug hebben we voor jullie deze troostpagina gemaakt. De suggesties bevatten voor elk wat wils. Liever vanuit je luie stoel naar mooie poeder beelden kijken? Of ga je deze tijd juist gebruiken om je kennis bij te spijkeren? Het kan allemaal.

Freeride

Een mooie freeridefilm van Guido Perrini getiteld Twenty, an accidental history of freeriding

Fifty een film over de beklimming en afdaling van 50 klassiekers in Amerika. Deze  video is onderdeel van een hele serie video’s over het project.

Toerskiën

Wil je van een avondje  toerski-TV genieten dan moet je zeker naar de documentaire 'Skitour de Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt' van de SRF kijken. Deze driedelige documentaire die op YouTube te vinden is, geeft in 3 x 40 minuten een mooi beeld van een groep toerskiers met verschillende achtergronden die samen met de nodige ups en downs de Haute Route bedwingen. De korte interviews zijn weliswaar in Zwitser-Duits maar het commentaar is in prima te volgen Duits en de opnamen zijn werkelijk prachtig. In een van de nieuwsbrieven van vorig jaar hebben we hier al eens aandacht aan besteed.

Skitour des Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt | Abenteuer Alpen (1/3)

Skitour des Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt | Abenteuer Alpen (2/3)

Skitour des Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt | Abenteuer Alpen (3/3)

Een skitoer in natuurpark de Vanoise

Kennis bijspijkeren

Wil je een complete reddingsactie nog eens doornemen bekijk dan deze video's van de Oostenrijkse Alpenvereniging waarin berggids Michael Lärcher op heldere en praktische wijze de reddingsactie na een lawine uitlegt.

Notfall Lawine - Michael Larcher

Wil je meer weten over inschatting van lawinegevaar bij het plannen van tochten? Bekijk dan deze heel aanschouwelijke lezing van Michael Larcher. Hij weet de stof uitstekend over te brengen en doet dat aan de hand van veel praktijk cases.

Lawinen Update, Michael Larcher (deel 1 van 2)

Lawinen Update, Michael Larcher (deel 2 van 2) 

Toerskien @ home

A ski movie

Skitour Giebelspitz

Boulder training

Thuis aan je toerski conditie werken

Staat je hoofd niet naar toerskiën?

IDFA, het grootste documentaire festival, heeft 300 documentaires gratis online gezet.

Meekijken met nestelende vogels? Via de Vogelbescherming kun je webcams van diverse vogels bekijken

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.