Terugblik op toerski-seizoen 2016

We kijken terug op een succesvol toerskiseizoen. Aanvankelijk wilde het niet erg lukken met de sneeuwval maar gelukkig net op tijd voor ons kick-off weekend begon het flink te sneeuwen in de Alpen. Wel was er het hele seizoen relatief veel lawinegevaar.
Het concept om samen je eigen toerskitocht te organiseren lijkt aan te slaan want afgelopen seizoen gingen bijna 100 deelnemers op deze manier op skitoer, een flinke toename van ruim 60% 
t.o.v. het afgelopen jaar. Het is leuk om te zien dat de community steeds verder groeit en we met elkaar zulke mooie tochten kunnen realiseren.

We krijgen veel positieve feedback. Zo wordt meer dan 40% van de tochten met een 9 of hoger gewaardeerd en krijgt meer dan 50% van de gidsen een 9 of  hoger, dat zijn nog eens mooie resultaten en geven veel energie om door te gaan met toerskien.org

    

   

 

Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis, zo had uitgerekend de Tour extra soleil last van erg slecht weer met zelfs regenval en het programma van enkele tochten moest worden aangepast vanwege lawinegevaar, maar dat hoort nu eenmaal bij het toerskiën. Bij één tocht bleek kort voor vertrek dat de hutten nog niet open waren. Dat is natuurlijk erg vervelend. De gidsenbureaus controleren voor publicatie van het programma de beschikbaarheid van alle hutten (en doen later ook alle reserveringen), maar het komt voor dat de hutten pas later de opening bekend maken om daarmee ook in te kunnen spelen op het verloop van de winter. Gelukkig konden we in overleg met coördinator en gidsenbureau een mooi alternatief samenstellen, maar komend seizoen zullen we hier iets meer marge inbouwen.

Graag willen we iedereen die bijgedragen of deelnomen heeft aan toerskien.org bedanken want zonder jullie bijdrage kan er geen toerskicommunity bestaan. We hopen dat we samen in het komend seizoen minstens net zo veel mensen in staat stellen om met elkaar een mooie skitoer te maken en dat we weer net zulke enthousiaste reacties krijgen.

 

Het toerskien.org team, Ube, Wim, Edwin en Peter.


Laat hieronder horen als je opmerkingen hebt over afgelopen seizoen of suggesties voor het komend seizoen.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.