Skip to main content

Veelgestelde vragen over toerskien.org

Hier vind je de meest gestelde vragen over het boeken van tochten via toerskien.org.

 1. Ik heb ingeschreven op een tocht, hoe kan ik zien wie mijn tochtgenoten zijn?
  • Je kunt via de knop op de tochtpagina contact opnemen met de coördinator. Hij weet wie er heeft ingeschreven. Als je betaald hebt, dan verschijnt er extra informatie op de tochtpagina en kun je -als de tocht vol is- ook een deelnemerslijst vinden. 
 2. Ik weet dat 4 personen geboekt hebben maar ik zie maar 3 deelnemers op de website?
  • Een inschrijving wordt pas zichtbaar op de website wanneer de bijdrage voor het gebruik van de website voldaan is.
  • Nadat je ingeschreven hebt op een tocht is de status 'pending', dat wil zeggen voorlopig en de inschrijving telt nog niet mee voor het aantal inschrijvingen dat bij de tocht staat vermeld. De status van je inschrijving kun je vinden in de bevestigingsmail die je ontvangen hebt. Wanneer de bijdrage voor het gebruik van de website (15 euro voor de meeste tochten) door ons ontvangen is verandert de status van je inschrijving in 'active', dat wil zeggen definitief en telt deze mee bij het aantal inschrijvingen op de website.
 3. We zijn met 4 deelnemers maar het minimum aantal deelnemers is 5. Kunnen we de tocht toch door laten gaan?
  • Het is mogelijk om een tocht met minder deelnemers door te laten gaan maar dan zul je extra moeten betalen voor de ontbrekende deelnemers.
  • Een rekenvoorbeeld:
   • Een tocht heeft een minimum aantal deelnemers van 5 met een bijbehorende tochtprijs van 400 euro per persoon.
    De totale tochtprijs voor 5 personen samen is dan 5 x 400 = 2000 euro.
   • Wanneer je deze tocht met 4 personen wilt maken zul je samen voor de ontbrekende 5e deelnemer moeten betalen.
    De tochtprijs per persoon is dan 2000 / 4 personen = 500 euro / persoon.
 4. Ik ben coördinator van een tocht en zie op de website dat er 5 deelnemers zijn maar ik heb maar van 4 deelnemers de gegevens ontvangen?
  • Iedere deelnemer wordt gevraagd om zijn 'ticket' door te sturen naar de coördinator ter bevestiging van de inschrijving. Mogelijk heeft de 5e persoon pas net ingeschreven en moet hij zijn ticket nog opsturen. Zet een oproep op de pagina van de tocht en wacht nog een paar dagen. Mocht ja naar een paar dagen de gegevens nog niet ontvangen hebben, stuur dan mail naar info.at.toerskien.org, dan sturen wij een deelnemerslijst naar je toe.
 5. Ik heb me ingeschreven voor een tocht en zie dat er voldoende deelnemers zijn om de tocht door te laten gaan maar ik hoor maar niets van de coördinator?
  • Als je je ingeschreven hebt voor een tocht en de bijdrage voor het gebruik van de website overgemaakt hebt krijg je een 'ticket' toegestuurd met alle informatie van je inschrijving. Stuur dit ticket door naar de coördinator. Wie de coördinator is en welk email-adres hij of zij heeft staat ook in het ticket vermeld. Wanneer je je ticket niet doorstuurt naar de coördinator weet deze niet dat je meegaat op deze tocht.
  • Je kunt tegenwoordig ook via de website contact opnemen met de coördinator. Meteen wanneer een tocht inschrijvingen heeft wijzen we een coördinator aan. Op de pagina van de tocht vind je een knop waarmee je een bericht naar de coördinator kunt sturen.
 6. Ik heb me ingeschreven voor een tocht maar ik krijg geen bevestiging per email. Hoe weet ik of de inschrijving gelukt is?
  • Je kunt je inschrijving ook zien op de website: Log op toerskien.org in met je gebruikersnaam en password en navigeer naar tochten > overzicht tochten > mijn boekingen. Hier vind je al je inschrijving terug. Op de tochtpagina verschijnt een knop met de tekst "bekijk je inschrijving" boven aan de pagina.
  • Kijk ook eens in je spamfolder, misschien denkt je mail programma wel dat je inschrijving ongewenste reclame is.
 7. Ik probeer met te registreren op de website maar ik krijg maar geen bevestigingsmail, wat moet ik doen?
  • Zonder bevestigingsmail kun je het registratieproces niet afronden. Controleer goed of je het juiste email adres gebruikt hebt en kijk ook eens in je spamfolder. Misschien denkt je mailprogramma wel dat je registratie ongewenste reclame is.
  • Een enkele keer (bij 2-3 inschrijvingen) hebben we gemerkt dat mail van toerskien.org door een email provider geblokkeerd wordt. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat er bij andere klanten van onze provider spam gesignaleerd is. Meestal zijn deze blokkades van korte duur en werkt de mail de volgende dag gewoon weer. Probeer het later nog een keer en als je er echt niet uitkomt kun je een mail sturen naar info @ toerskien.org. In de meeste gevallen zullen we hier echter niet veel aan kunnen doen.
 8. Ik heb de tochtprijs voor het minimum aantal deelnemers betaald maar nu gaat er een extra deelnemer mee, krijg ik nu geld terug?
  • Wanneer het maximum aantal deelnemers meegaat met een tocht is de prijs per persoon lager dan bij het minimum aantal deelnemers. De totale kostprijs van een tocht blijft gelijk omdat de gidskosten in de meeste gevallen niet afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. 
   Een rekenvoorbeeld. Stel een tocht met minimum 4 deelnemers kost 500 euro per persoon (4 x 500 = 2000 euro). Met een maximum van 5 deelnemers kost deze tocht 400 euro (5 x 400 = 2000 euro)
   Er kunnen zich twee situaties voordoen:
   1. Het maximum aantal deelnemers heeft zich al ingeschreven wanneer de coördinator de tocht definitief laat inplannen bij het gidsenbureau.
    In dat geval stuurt het gidsenbureau een factuur met de juiste (lagere) deelnemersbijdrage die hoort bij het maximum aantal deelnemers.
   2. De coördinator heeft de tocht definitief in laten plannen met het minimum aantal deelnemers. De deelnemers krijgen een factuur van het gidsenbureau met de hogere deelnemersbijdrage die hoort bij het minimum aantal deelnemers.
    Wanneer er later een extra deelnemer zich inschrijft is de volledige tochtprijs al betaald aan het gidsenbureau door de overige deelnemers. De extra deelnemer dient nu zijn deelnemers bijdrage te betalen aan de overige deelnemers. De coördinator stemt met de betrokken af hoe deze bijdrage onderling verrekend wordt. Een goed moment zou de preunie kunnen zijn.
    Een rekenvoorbeeld:
    • Een tocht staat in het programma met min. 4 deelnemers (500 euro/pp) en max. 5 deelnemers (400 euro/pp)
    • Bij het minimum aantal deelnemers laat de coördinator de tocht inplannen bij het gidsenbureau. De 4 deelnemers ontvangen een factuur van 500 euro per persoon.
    • Later schrijft een 5e deelnemer zich in. Deze deelnemer moet nu het bedrag dat hoort bij het maximum aantal deelnemers (400 euro) betalen aan de overige tochtgenoten. De 4 oorspronkelijke tochtgenoten ontvangen nu ieder 100 euro van de 5e deelnemer. Het resultaat is dat alle deelnemers de prijs betaald hebben die hoort bij het maximum aantal deelnemers.
 9. Ik me ingeschreven voor een tocht maar hij gaat niet door, b.v. omdat er te weinig deelnemers zijn. Wat gebeurt er met mijn bijdrage van 15 euro voor de kosten van de website?
  • Wanneer er een tocht niet door kan gaan dan storten wij je bijdrage voor de website terug.
  • Let op je inschrijving voor een tocht is niet vrijblijvend en als de tocht doorgaat ben je verplicht om het totale tochtbedrag aan het gidsenbureau te betalen. Vanaf dat moment kun je niet meer annuleren. Zorg dat je een annuleringsverzekering neemt voor het geval je tocht niet mee kunt.
 10. Ik heb me ingeschreven voor een tocht maar ik kan niet mee, wat moet ik doen.
  • Let op: je inschrijving voor een tocht is niet vrijblijvend en als de tocht doorgaat ben je verplicht om het totale tochtbedrag aan het gidsenbureau te betalen. Vanaf dat moment kun je niet meer annuleren. Je zou je tochtgenoten immers duperen wanneer je je jouw tochtbijdrage niet zou betalen.
  • Zorg dat je een annuleringsverzekering neemt voor het geval je tocht niet mee kunt.
 11. Wat moet ik allemaal meenemen op een toerskitocht.
  • Kijk eens in de bagagelijst. Daar staat een overzicht van de verplichte materialen die je mee moet nemen op je toerskitocht en een uitgebreide lijst van wat je verder nog allemaal mee zou kunnen nemen, hier kom je vast een heel eind mee. Mocht je nog vragen hebben stel ze dan aan de coördinator van je tocht.
 12. Ik weet mijn username en/of password niet meer, wat moet ik doen.
  • Je kunt bij het inloggen zowel je username als je emailadres gebruiken. Mocht je je username niet meer weten, probeer het dan eens met het emailadres dat je bij je aanmelding gebruikt hebt.
  • Wanneer je je password niet meer weet kun je dat via de website resetten. Je krijgt dan een link toegemaild waarmee je je password opnieuw in kunt stellen.
   • Klik onderaan de pagina op de knop 'Forgot Login?'. Je vind deze knop onderaan bijna iedere pagina.
   • Vul je emailadres en als je dit nog weet je username in en je krijgt een email toegestuurd om je password te resetten.
Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.