Skip to main content

Tochtentabel toerskiën en freeriden

Het toerski-programma voor 2024


Het loopt al flink vol met alle inschrijvingen, maar er zijn nog mogelijkheden om te gaan toeren.

Alpen wachten op jou

Het nieuwe programma biedt zowel klassiekers als vernieuwingen. Naast de gouwe ouwe als de Gran Paradiso, en de haute Route in de Stubai zijn er nu ook enkele 5-daagse toeren zoals rond de beroemde Franse wielercols bij de Etendard en Aiguiles d'Arve. 

Natuurlijk zijn er weer tochten op alle niveaus. Verder zijn er enkele licht aangepaste klassiekers zoals de offpiste cursus, de freerideplusweek (2 dagen offpiste training, 4 dagen freeride) en een gecombineerde week freeriden en toeren in het Stubai of Val d'Aosta. Voor de mensen die een korte trip willen, zijn er de driedaagse kickoff en een vierdaagse tocht met de TGV naar de MontThabor. In het programma zie je diverse “maatwerktoeren” voor mensen die elkaar gevonden hebben. Er zijn echter ook al verschillende tochten waarvoor bij voorbaat al diverse gegadigden zijn, maar die ook nog ruimte bieden voor extra inschrijvingen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een week naar Adamello en Branca.

Kijk hier voor uitgebreide overzicht van de tochten met alle details. Daar kun je de actuele stand van het aantal inschrijvingen zien. Daar kun je ook doorklikken naar de tochtpagina van de tochten. Veel mensen vinden het handig om dat direct te kunnen zien. Daarom wordt het aantal inschrijvers niet in bovenstaande tabel getoond.

Je mag nu inschrijvenl

Snel inschrijven heeft 3 grote voordelen:

  • Je hebt eerste keus: de huttencapaciteit is beperkt en we hebben vorig seizoen al gezien dat hutten snel volgeboekt zijn.
  • Zodra de eerste aanmeldingen binnen zijn, wordt dit op de website getoond en dit moedigt anderen aan om ook te boeken. Toerskiërs zijn gewend achter elkaar aan te lopen.
  • Extra voorpret en voorbereidingstijd cadeau: Inschrijving voor een reis is de ideale stok achter de deur om je conditie weer eens wat te op te vijzelen of je toerski-uitrusting vast na te lopen. En wat is er- zeker nu- leuker dan een vooruitzicht op een toerskivakantie in de bergen?

Bij de keuze van je tocht is het verstandig om nog eens kritisch naar je eigen niveau te kijken. Veel mensen hebben enkele seizoenen moeten overslaan en het is daarom slim om jezelf als herintreder te classificeren en net één treedje lager te mikken dan je voorheen van jezelf gewend was.

Extra maatwerktochten

Er zijn mogelijkheden om met een groep mensen een extra toer te organiseren. Het is verstandig om dat wel snel te doen, want later in het seizoen is het lastig om nog gidsen en hutten te reserveren.

Annuleringsvoorwaarden bij Corona

Het lijkt nu zeer onwaarschijnlijk dat er een nieuwe lockdown komt, maar Corona is nog steeds niet weg. Als het vanwege Coronamaatregelen in het land van bestemming niet mogelijk is om een tocht volgens plan uit te voeren, zal de gids in eerste instantie een alternatieve bestemming organiseren, zodat je toch nog een leuke vakantie hebt. Indien er geen alternatieven mogelijk zijn, dan kan de gids de tocht annuleren. Je betaalt dan geen gidskosten. Je moet wel betalen als je zelf ziek wordt, zelf annuleert, als Nederland beperkingen oplegt of de tussenliggende grenzen of landen gesloten zijn. Houdt er rekening mee dat er ook nog andere kosten zijn met eigen annuleringsregels (treintickets, hotels etc,). Sluit een verzekering af voor de risico's die je niet zelf wil dragen.

Overheidsregels kunnen per direct veranderen. Controleer dus ook vlak voor vertrek nog een keer hoe de situatie op je bestemming en in doorreislanden zich ontwikkelt. 

Deelname eisen

Hier zie je de betekenis van de verschillende cijfers in de tochtentabel. Maak snel je shortlist en stel alvast een trainingsschema voor jezelf op om je conditie op het gewenste niveau te hebben als de toer start.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.