Over toerskien.org

Toerskiën.org is een initiatief van enthousiaste leden van de NSkiV en NKBV die hun passie voor toerskiën graag delen met anderen. Wij geloven in mensen bij elkaar brengen voor spannende buitensportprojecten. De moderne techniek maakt het mogelijk om daar op een nieuwe manier invulling aan te geven. Want:

  • als je een taxirit direct bij de chauffeur kunt boeken via Uber en geen taxicentrale meer nodig hebt ,
  • als je direct een kamer bij iemand regelt via Airbnb en niet meer naar een reisbureau gaat voor een hotelovernachting,
  • waarom zou je dan niet zelf een skitoer kunnen regelen voor de perfecte prijs?

Via toerskiën.org ben je deel van toerskiënd Nederland en kun je samen met andere toerskiërs kennis en ervaring uitwisselen en een mooie tocht organiseren. Wij geloven dat de verzamelde kennis van de Nederlandse toerskiërs een kracht heeft die groter is dan een bureauorganisatie ooit kan bereiken. Je kunt daarom bij deze community gebruik maken van de ervaringen van anderen, maar jouw inbreng is ook meer dan welkom. Zonder jouw bijdrage blijft dit een tamelijk leeg stukje Internet.

Wij willen geen reisbureau zijn en ook geen touroperator. Wij geloven dat dergelijke instituties hun traditionele maatschappelijke functie snel verliezen. De transparantie van het Internet maakt dat informatie voor iedereen beschikbaar is. Daarom boeken mensen nu massaal vliegtickets direct bij een airline, want tussenschakels voegen weinig toe. Tijd voor vernieuwing!

Wij hebben met tientallen andere toerskiërs gesproken over hun ideeën. Niet tijdens een beleidsvergadering, maar gewoon tijdens onze toerskitochten boven in de bergen. Wat is er nou echt leuk, nuttig, of handig? Daarbij hebben wij eerst bedacht welke nieuwe mogelijkheden er liggen om het veel beter te doen dan voorheen. Vervolgens hebben we alle kosten die daar niet aan bijdragen, gewoon weggestreept door dingen anders en transparanter te organiseren. We hebben een plek gecreëerd, waar alle informatie die je nodig hebt voor een mooie vakantie in de bergen, voor je klaar gezet wordt en waar je zelf een bijdrage aan kunt leveren als je dat leuk vindt.

Bijkomend voordeel is dat de toerskiërs minder kunnen gaan betalen en dat de gidsen een betere beloning kunnen krijgen. Wij willen dat jouw geld daar besteed kan worden, waar het er echt toe doet, en wij willen daar niets aan verdienen.

Dit initiatief is in enkele weken uit de grond gestampt, omdat wij er zoveel energie van kregen samen. Zo hier en daar zal er zeker nog een rafelrandje aan zitten. Wij willen blijven vernieuwen en verbeteren en we hopen dat toerskiën.org nooit af zal zijn. Kijk rond op deze website, log in en praat mee over Toerskiën.org: dat is toerskiën voor de iPad-generatie.

Laat hier weten wat jij hiervan vindt!

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.