Zonnig kick-off weekend in het Kleinwalsertal

Het skitoeren seizoen is weer op stoom. De eerste groepen zijn al op pad (/geweest). Eind januari hebben we met een zeer gezellig weekend in het Kleinwalsertal, het seizoen officieel afgetrapt. De sneeuwomstandigheden waren bijzonder gunstig en een blauwe hemel maakte het plaatje compleet. Dat bood de mogelijkheid om enkele fraaie rondtoeren te maken en een flinke hoeveelheid hoogtemeters op de teller te zetten.

Uitvalsbasis was dit jaar een authentiek Oostenrijks huis, het Altes Forsthaus, even buiten Riezlern met prachtig uitzicht op de bergen van het Kleinwalsertal. Donderdag is benut om de pistes van het lokale skigebied te verkennen en weer het juiste skigevoel in de benen te krijgen. Natuurlijk was er ook tijd om op het terras van de berghutten bij te praten en van de zon te genieten.

Vrijdag is een mooie maar tikje lange skitoer vanuit Baad gemaakt langs de Güntlespitze (2.092m) en de Grünhorn (1.870m) Het was technische geen al te moeilijke toer maar met behoorlijk wat hoogtemeters, zeker voor een eerste dag. De tocht eindigde met een afdaling door het bos. Eentje in de categorie ‘Ski good or eat wood” en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Maar een smakelijke avondmaaltijd in het Mahdtalhaus en een goed glas bier deed dit al gauw weer vergeten.

Zaterdag is er in twee groepen op pad gegaan, ook weer vanuit Baad  Een groep ging voor het Karlstor(2.110m), een wat meer alpine toer met een graadoverschrijding en een wat meer relaxte toer met mooie afdaling naar de Gamsfuss (1.990m). Bij de laatste toer was zowaar nog wat poeder te vinden.

Al met al en al weer een geslaagd weekend. Volgend jaar zal het kick-off weekend weer eind januari plaats vinden. Suggesties voor locaties (geschikt voor circa 20 personen) zijn welkom.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.