Skip to main content

Toerski en freeride programma 2018 on line

Het is dan eindelijk beschikbaar, het nieuwe toerski programma van toerskien.org dat we samen met de community opgesteld hebben. We hebben bijzondere wensen van verschillende mensen gekregen en dat heeft mooie tochten naar nieuwe gebieden opgeleverd. De meesten daarvan zijn nog niet eerder geprogrammeerd. Kortom dat wordt keuze stress! 

  Highlights:

  • Veel nieuwe tochten zoals de 'La Meije' in de Ecrins, een onbekende variant van de Haute Route en de onherbergzame franse Alpen bij de Albaron en de Chambeyron.
  • De combinatie van freeriden en toerskien: een Toerplusweek compleet nieuwe route en daarnaast het prachtige gebied rond de Bonatti hut.
  • Flexibele tocht in Oostenrijk en in Frankrijk: Reserveer een week met een groep van vergelijkbaar niveau en spreek kort voor vertrek met de gids af waar je naar toe gaat.
  • Als je graag een zwaardere toer wilt maken maar nog weinig ervaring met pickel en stijgijzers hebt wordt tijdens de Dreilander tour extra uitleg en oefening gegeven.
  • Speciaal voor 50-plussers, een uitdagende alpiene standplaatstocht waarbij het tempo net wat relaxter is.
  • Dit jaar is bij bijna alle tochten het gebruik van een lawinezender inbegrepen.
  • Je kunt het seizoen natuurlijk weer starten tijdens het kick-off weekend. Dit jaar hebben we onze eigen berghut.

Vroeg inschrijven, zeker voor freerideweken!

Door rekening te houden met de wensen uit de toerskien.org community verwachten we dat tochten snel vol geboekt zullen zijn. We hebben ook nu weer het programma compact gehouden om ervoor te zorgen dat tochten genoeg deelnemers krijgen om door te gaan. Het is daarom slim om snel in te schrijven, zodat je verzekerd bent van een plaats. Voor de freerideweken moet ook accommodatie in het dal worden gereserveerd. Dat kan tegenwoordig alleen nog maar indien ook direct (aan-)betaald wordt. Bij toerskien.org hanteren we geen opslag voor dat soort kosten, dus er wordt pas definitief gereserveerd wanneer genoeg mensen inschrijven. Bij berghutten ligt dat gelukkig nog wat gemakkelijker. De gidsen reserveren nu alvast de hutten.

Voeg je eigen informatie toe

Op de website vind je bij iedere tocht uit het programma een duidelijke beschrijving met foto’s, het programma van dag tot dag en alle praktische zaken. Heb je aanvullingen of tips voor de tochten die je zelf al eens gedaan hebt, voeg die dan onderaan toe. Dat geldt ook voor de andere pagina’s op de website. Mis je informatie of zijn zaken onduidelijk: stel dan je vraag onder aan de betreffende pagina. Via deze link kom je bij het overzicht met alle tochten. We hebben natuurlijk ook het overzicht in de bekende tabelvorm voor je gemaakt. We wensen je veel voorpret en een mooie winter!

Hier staan de tochten

Klik direct door naar de pagina met alle tochten voor 2018.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.