Dynafit TLT Radical ST binding gaat tijdens stijgen plotseling in skistand

Dynafit bindingOverweeg je de aanschaf van een Radical ST binding van Dynafit koop, dan de verbeterde versie (TLT Radical ST 2.0). Bij de eerste generatie zijn er soms problemen met de antitwist blokkering. Dan kan het voorkomen dat tijdens het stijgen onverwacht de binding in de skistand schiet. Oftewel dat je schoen opeens met de hiel fixeert in de binding. Je moet de ski dan uit de binding klikken, de binding weer in de stijgstand zetten en vervolgens de ski weer aan doen.  Dat kan zeker bij het traverseren op steile hellingen tot heikele situaties leiden.

Oorzaak is dat de anti twist blokkering (kunststof strip, zie foto) niet altijd functioneert. De antitwist blokkering zorgt er normaal gesproken voor dat bij het stijgen wanneer de hielbinding in de loopstand staat de binding niet kan verdraaien. Werkt dat niet goed dan draait de binding toch door naar de skistand en klikt de hak in de binding.

Bij mij doet het probleem zich onregelmatig voor. Soms de dagen niet en soms enkele keren achter elkaar.  Informatie over het probleem is te vinden op www.wildsnow.com. Zie:

Hierin wordt ook gesproken over een vervangend ‘after market’-onderdeel, maar het is niet duidelijk of dat een goede oplossing is.   

Ik heb in een poging het zelf te repareren wat tape onder de anti twist strip gedaan om hem wat te verdikken, maar dat heeft niet echt geholpen. Volgens stap is dat ik het probleem bij een Dynafit dealer ga neerleggen. Als daar wat uit komt zal ik dat hier melden.

Zijn er meer mensen die dit probleem ondervinden of heeft iemand al een oplossing gevonden. Geef dan hieronder een reactie.

Wim Ottenhoff

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.