Materiaalnieuws van ISPO Munchen

Vers van de pers, Het nieuwste toerskimateriaal van de ISPO in Munchen. Dit is een grote beurs waar sportfabrikanten hun nieuwe materialen voor het seizoen 2017 laten zien. Wij hebben de nieuwtjes op toerskigebied voor je opgespoort. Dit jaar veel nieuwe materialen en ontwikkelingen bij de Airbagrugzakken. Je ziet dat deze steeds meer mainstream beginnen te worden. Verder nog een micro lawinezender en super lichtgewicht toerskistokken.

Nieuwe ontwikkelingen voor lawine Airbags

 1. Ortovox komt met lichtste (eigen) Airbagsysteem.
  Ortovox heeft jarenlang gebruik gemaakt van het systeem van ABS in zijn airbag rugzakken maar komt volgend jaar met een eigen systeem op perslucht, de AVABAG. Het systeem is geoptimaliseerd naar het gewicht, het weegt slechts 640 gram al kunnen we niet zo snel vinden of dit met of zonder patroon is maar ik denk dat er nog zo'n 300 gram bijkomt voor een vezelversterkte patroon.
 2. ABS heeft voortaan een afstandbediening
  ABS introduceert de P.Ride, een afstandbediening voor airbagrugzakken waardoor je maat jouw airbag kan activeren als je in een lawine komt.
 3. Arc'teryx introduceert de nieuwe Voltair airbag rugzak
  Arc'teryx heeft een nieuwe airbag rugzak met accu ontwikkeld, de Voltair. Deze airbag kan meerdere keren opgeblazen worden wat een voordeel is t.o.v. airbags met een gaspatroon. Het is wel een zwaar en prijzig accesoire: 1700 dollar en 3465 gram voor de 30 liter variant.
 4. Vaude introduceert de nieuwe Alpride airbag rugzak
  De Alpride airbagmudule weegt 1200 gram, inclusief perslucht patroon. De rugzakken zijn vooral gericht op freeriders of toerskidagtochten, het grootste model is 24+4 liter groot.
 5. Mammut verbetert zijn Airbag rugzakken
  Ook mammut heeft aan het gewicht van zijn removable airbag systeem gewerkt. Samen met carbon cartridge moet versie 3.0 niet meer dan 1 kg wegen.


Razor carbon toerski stokken

Black diamond heeft een paar super lichte carbon toerskistokjes gemaakt, de Razor Carbon.
Een setje toerskistokken weegt niet meer dan 580 gram en is in lengte instelbaar. Ze zijn met 125 dollar niet goedkoop.

Pieps Micro

Ook Pieps is aan het gewicht en formaat aan het sleutelen. De Pieps micro weegt maar 150 gram en heeft aan 1 AA batterij voldoende voor 200 uur 'piepen'. Het apparaat lijkt alle gangbare functies van een 3 antenne lawinezender te ondersteunen en heeft als extra dat de software te updaten is via bluetooth met een smartphone app.

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.